Illusztráció: Paksi Veronika Art

A kislány, akinek a fáján madarak ülnek

Szívemből nőtt mese, az elfogadásról és a szeretet erejéről.

 Bizonyára virrasztottál már a beteg gyermeked felett, aggódva óvtad, figyelted. Kerested a megoldásokat, hogy segíthetnél neki.

 Én is ezt tettem, mikor a lányom beteg lett.

Kaptunk egy diagnózist, amit el kellett fogadnunk, de hogy tudnám elfogadtatni egy 2 évessel?

Én mesét írtam a gyönyörű kincsemnek. Elvarázsoltam egy olyan világába, ahol nem kényszer és küzdelem a mindennapi kezelés, hanem egy csoda, ami segít neki. Nem a betegségtudatát erősítettem, hanem azt, hogy ahhoz, hogy jól legyen, minden nap inhalálnia kell.

Ő értette a mesét, és büszke küzdővé tette. A mese gyógyít, és arra tanít, hogy küzdjünk, higgyünk, és sose adjuk fel, mert minden rosszból van kiút. Célom a mesekönyvvel, hogy a gyerekek megküzdési képességeit növeljem, és a hitüket önmagukban.

Bizonyára virrasztottál már a beteg gyermeked felett, aggódva óvtad, figyelted. Kerested a megoldásokat, hogy segíthetnél neki. Én is ezt tettem, mikor a lányom beteg lett.

A lányom beteg, el kellett fogadnunk, de hogy tudnám elfogadtatni egy 2 évessel?

Én mesét írtam a gyönyörű kincsemnek. Elvarázsoltam egy olyan világába, ahol nem kényszer és küzdelem a mindennapi kezelés, hanem egy csoda, ami segít neki. Nem a betegségtudatát erősítettem, hanem azt, hogy ahhoz, hogy jól legyen, minden nap inhalálnia kell.

Ő értette a mesét, és büszke küzdővé tette. Ez a történet végig kísérte életünket, ahogy teltek az évek, mindig életkorához igazítottam, így formálódott, íródott, nőtt velünk. Átkísért minket a gyerekkorból a felnőttkorba. A lányom idén lesz 18 éves. Felnőtt nő lett, és a mesénk is felnőtt hozzá. Az álmom válik valóra, amikor születésnapján a megviselt papírból egy igazi MESEKÖNYVET nyújthatok át neki.

Ez a mese nektek szól, ha 

  • gyermeked felső légúti panaszoktól szenved;
  • ültetek már a sötét éjszakában a csillagok alatt összebújva, mert fogyni kezdett a levegő;
  • gyermeked tartósan beteg;
  • sokszor kell orvosi vizsgálatokra mennetek és nehézkes a várakozás;
  • nem tudod, mivel kösd le gyermekedet az inhalálás, sószobázás vagy más kezelések alatt és
  • olyan történetét keresel, ami tényleg rólatok szól.
  • szeretnéd gyermeked érzelmi intelligenciáját fejleszteni

Ez a könyv azoknak szól, akik hősöket nevelnek és közben maguk is észrevétlenül hősökké válnak. Nektek.

A mese segítségével

a légúti betegség a kisgyermekek számára is érthetővé válik;

növelheted gyermeked megküzdési képességét

a gyerekek biztonságban élhetik meg félelmeiket;

a kicsik megtapasztalják a szeretet és a törődés erejét;

megtaníthatod, hogy az önmagába vetett hit mennyi erőt ad

a remény beköltözik a kicsik és nagyok szívébe.

Miről szól a mese?

Léna gyönyörű, mosolygós kislány, de egyre többet betegeskedik. Szülei orvostól orvosig járnak, mégsem találják a gyógymódot. A megoldás azonban olykor egészen váratlan módon érkezik…

Szívmelengető igaz történet egy kislányról, aki naponta megküzd a betegséggel és egy álomról, ami megmutatta a gyógymódot, ami nem csak a gyógyszerek erejében van.

…” – A nevem Pille, és jó szándékkal jöttem, kedves Varázsló – szólt a kis lepke. – Egy beteg fának keresem azt a főzetet, ami segít neki megszabadulni a rengeteg madártól, akik fészket raktak az ágain. Úgy hallottam, te ismered azt a titkot, ami megmentheti ettől a nagy tehertől…”

A meséből megtudhatjuk milyen csoda lakozik mindenkiben, ami csak felfedezésre vár. Azt az erőt láttatja meg, ami átsegít a nehézségeken.

…” Léna napról napra jobban lett, de a szíveket megolvasztó mosolya még nem tért vissza. Édesanyja azon gondolkodott, mi okozna lányának akkora örömöt, hogy elfelejtse betegségének nehézségeit” …

A könyv ára: 2470 Ft

1db könyv esetén ajánlott levélként postázom, aminek díja 1175Ft.

A fizetendő végösszeg postázás esetében a könyv árából, és a postaköltség összegéből adódik.

Csomagként feladva Foxpost automatába: 1499 Ft

Foxpost házhozszállítás: 2199Ft

Győrben és Mosonmagyaróváron személyes átvétellel díjmentes. Ez esetben kérem egyeztessünk a 0630-3762026-os telefonszámon.

Megrendelést követően díjbekérőt küldök, a könyvet előre utalást követően postázom. Személyes átvétel esetén készpénzes fizetés is lehetséges.

Aki már olvasta, ezt mondja róla:

„Amikor Erika arra kért, olvassam el az általa írt mesét, úgy éreztem magam, mint a kis nyulacska a Fák titkos szívének meséjében. Éreztem, hogy ez egy hatalmas megtiszteltetés. Egy olyan bizalmi kaput nyitottak ki előttem, amelyen nem mehet át bárki. Egy olyan világba kaphatok betekintést, ahol értékes kincseket őriznek. Őszintén meghatódtam.

A mesét azonnal olvasni kezdtem.

Erika története a szimbólumok nyelvén beszél: SZÍVTŐL-SZÍVNEK. És ennél többet, jobban nem is adhat betegséggel küzdő gyermekeknek és szüleiknek.

A könyv egy olyan édesanya és gyermeke küzdelmét adja át, akik nem voltak hajlandóak megalkudni egy betegség adta lehetőségekkel. Akik HITTEK és a hitük erőt adott ahhoz, hogy megoldásra leljenek. akik a lélek erejét használva megteremtették a lehetőségét egy boldog és kiegyensúlyozott életnek.

Vigyázzátok, őrizzétek, adjátok tovább ezt a kincset, amit Erika nekünk adott.”

Posztós Réka

pszichológus, integratív gyermekterapeuta

„Ez a mese gyógyít, és egyszer s mind tanít, méghozzá sok mindenre. Többek között arra, hogy küzdjünk, sose adjuk fel, s higgyük: minden rosszból van kiút. Paksi Veronika illusztrációi meseszépek, remekül illeszkednek a meséhez. ”

A teljes cikket itt olvashatod

Andi

blogger, Könyvsziget blog

…Különleges kötet, mert egy betegségről és annak gyógyításáról szól. Nem sűrűn olvasok ilyesmi meséket, történeteket, pedig szeretem a meséket. Mint írtam gyönyörűen illusztrált. Érthető nyelvezetű, gyorsan lehet vele haladni. Figyelemfelkeltő és érdekes, hasznos kötet. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akár fennáll a betegség, akár nem. 5/5*…

A teljes bejegyzést itt tekintheted meg

Slezák Edit

ediverzum

„…A kislány, akinek a fáján madarak ülnek érezhetően nagy fába vágta a fejszéjét, de a feladatát sikeresen teljesítette, ugyanis a végeredmény egy érthető, mégis kalandos és szórakoztató mese lett, amit kicsiknek, és kicsit nagyobbaknak is jó választás lehet…”

A teljes cikket itt olvashatod

É. Tóth Judit

blogger-költő, Egy elképzelt könyv

„…A könyv nem csak a testi, hanem a lelki egészségre is hangsúlyt helyez: Léna végül megtalálja azt a tevékenységet, amiben kiteljesedhet.
A szépen megírt történet tele van szeretettel, aggodalommal, törődéssel, érzékenységgel – minden beteg gyerek és szülei is erőt meríthetnek belőle, még ha csak egy kis vírusos torokgyulladásról is van szó (ennél nagyobb baj ne legyen, de sajnos vannak családok, ahol komolyabb kórokkal kell szembenézniük). Az írás különleges világba repít el minket, ahol picit megfeledkezhetünk a valóságról, ugyanakkor töltekezhetünk belőle a hétköznapi küzdelmekhez…”

A teljes cikket itt olvashatod el

Üveges Szilvia

meseíró, blogger, Olvass mesét

„…Felnőtt fejjel igen nehéz véleményt adni egy gyerekmeséről, de azt hiszem, kivételesen nagyon könnyű dolgom van, mivel Belláné Tóth Erika meséje egy igazi gyöngyszem, ami egyszerűségében és könnyedségében tanít valami nagyon fontos dologra. Egy igazi álom a mesében, ami közben végig a valóságban is létező légzési nehézségre fókuszál, és arra, hogy ezt mind gyerek, mind felnőtt fejjel hogyan lehet feldolgozni, elfogadni és megélni… „

A teljes cikket itt olvashatod

Catleen

Watchaholics

Velem készült interjú a mesekönyv születéséről, az összefogás erejéről, és a mese igazi üzenetéről.

„Különleges, mert gyógyít, különleges, mert a gyermekek nyelvén, a mesén keresztül mondja el, hogy van kiút a nehéz helyzetekből, nehezített pályán is elérhetőek az álmok, de hit kell hozzá és sok-sok szeretet…. „

A teljes interjút itt olvashatod el

Balogh-Bóbis Ildikó

szövegmentor

A mesekönyv kapcsán készült táncmesejáték:

A cisztás fibrózisról

Ha érdekel a minket képviselő, és a betegekért harcoló egyesület, keresd fel ezt a weboldalt!

Ha még nem rendelkeztél az adód 1%-ával, szeretettel ajánlom a Cisztás Fibrózisos Betegek Egyesületét.
Adószám: 19675558-1-13

Egy film, amely közelebb hozza a cisztás fibrózissal küzdő betegek életét: Két lépés távolság

Mi is a mesében szereplő 65 rózsa története?

A sztori egy kanadai kisfiú szájából fakad (Sixty-five roses = Cystic Fibrosis).
Egy édesanya 1965-ben, miután megtudta, hogy mindhárom gyermeke Cisztás Fibrózisban szenved, dolgozni kezdett egy alapítványnál, hogy a hozzájuk hasonló beteg gyerekek életét élhetőbbé tegye. Sokat telefonált, hogy támogatáshoz jussanak a cf kutatások érdekében. Mary 4 éves fia, Richard, mint minden kisgyerek, figyelmesen hallgatta mindig, hogy édesanyja vajon miről beszélget a telefonban. A sokadik ilyen telefonbeszélgetés után aztán egyszer csak odaállt édesanyja elé, és azt mondta neki: – “Tudom miért dolgozol!” Az anya elképedt, hiszen a kisfiú még olyan kicsi volt, nem tudhatta mi a Cisztás Fibrózis, mi az ő betegsége… Némi izgalommal, visszakérdezett: – “Igen? Na és miért?” Erre a kisfiú: – “Hát a 65 rózsáért (Sixty-five roses = Cystic Fibrosis)
Az édesanya nem tudott megszólalni, átölelte kisfiát. Azóta a kanadai kisgyerekek így hívják ezt a betegséget, így könnyebb nekik kimondani.

Megrendelés

Itt tudsz Foxpost automatát keresni.